Klik hier voor de online versie
April 2022
De LKK-meting is weer van start
Doet u al mee?
vorm onder header
We hopen dat alle door ons benaderde kinderopvangorganisaties en gastouder(bureau)s meedoen aan LKK2022. Is uw locatie geselecteerd, dan ontvangt u een uitnodiging per mail en wordt u kort daarna gebeld door één van onze matchmakers. Logo LKK
decoratie pijl voor titel 128 locaties worden bezocht
Dit is alweer de zesde meting van LKK. Dit jaar hopen we kwaliteitsmetingen uit te voeren binnen circa 32 locaties van kinderdagopvang, 32 locaties van peuteropvang, 32 locaties van buitenschoolse opvang en circa 32 gastouders. 

De periode van werven en meten loopt van maart tot en met half juli 2022.
decoratie pijl voor titel Hier gaan wij aan de slag
Dit zijn de gebieden waarin wij van maart t/m half juli 2022 aan de slag gaan: Noord-Friesland (Noord), de Achterhoek en Flevoland (Midden-Oost), de Zaanstreek, Agglomoratie Leiden en Bollenstreek, Agglomoratie ’s-Gravenhage en Groot-Rijnmond (West) en Zuid-Limburg (Zuid). Benieuwd of we bij u in de buurt willen meten?

> Bekijk de geselecteerde gebieden
decoratie pijl voor titel Vluchtelingenkinderen
Ook in de kinderopvang roept de komst van vluchtelingen uit de Oekraïne allerlei vragen op. Is het nodig om noodopvang te organiseren voor de jongste kinderen? In hoeverre hebben de kinderen last van schokkende gebeurtenissen? Hoe kunnen kinderopvangorganisatie samenwerken met gemeente, JGZ en het COA om jonge gezinnen zo goed mogelijk op te vangen? Een verzameling van handreikingen, checklists en trainingsmateriaal vindt u via de link.


> Handvatten voor het werken met vluchtelingenkinderen
decoratie pijl voor titel Conferentie ‘Leren en ontwikkelen in de vroege kinderjaren’
Van 12 tot 14 juli organiseert de Universiteit Utrecht de EARLI SIG5 conferentie in Utrecht. In deze internationale conferentie worden de nieuwste wetenschappelijke inzichten gepresenteerd op het gebied van ontwikkeling van jonge kinderen (0-8 jaar). Ook inzichten van LKK over de kwaliteit van de Nederlandse kinderopvang worden hier met een breed publiek gedeeld. U bent van harte welkom. De voertaal van deze confertenie is Engels.

> Meer informatie en aanmelden voor de conferentie
decoratie pijl voor titel Early Years Blog
“Leuk hoor, al dat onderzoek. Maar wat kan ik ermee in de praktijk?”. Als u dat wel eens gedacht heeft, neem dan een keer een kijkje op earlyyearsblog.nl. Elke twee weken verschijnt een blog waarin wetenschap vertaald wordt naar de praktijk. Ook de inzichten uit LKK worden hier regelmatig vertaald naar praktische handvatten voor pedagogisch medewerkers en managers.

> Neem een kijkje op het blog
4245

4251

4246

4250

4248

Op de website www.monitorlkk.nl worden de ontwikkelingen in de kwaliteit van de kinderopvang in Nederland bijgehouden. Ook vindt u hier nieuws en artikelen over de bevindingen van de LKK.

Het consortium LKK bestaat uit Universiteit Utrecht en Sardes.
logo universiteit utrecht
logo universiteit utrecht
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Is deze nieuwsbrief aan u doorgestuurd en wilt u deze vaker ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.
##PIXEL##