Klik hier voor de online versie
Januari 2021
De kwaliteit van de babyopvang
De status én een praktische handreiking vol verbetertips
vorm onder header
De kwaliteit van de babyopvang staat de afgelopen jaren sterk in de belangstelling. En terecht. Baby’s en dreumesen zijn in de opvang sterk afhankelijk van hun verzorgers en bevinden zich in een levensfase, waarin zij grote stappen in hun ontwikkeling doormaken. Het is daarom cruciaal dat de kwaliteit van de babyopvang goed geborgd is. Logo LKK
decoratie pijl voor titel Een korte introductie
decoratie pijl voor titel Verbeter de educatieve kwaliteit met deze gratis handreiking
Onderzoek van LKK (2020) laat zien dat er ruimte voor verbetering is in de babyopvang. Met name in de educatieve kwaliteit van 0-2 jaar. Daarom hebben Sardes en de Universiteit Utrecht een praktische handreiking geschreven. Boordevol tips voor pedagogisch medewerkers, die de educatieve opvangkwaliteit van baby’s en dreumesen willen verbeteren. 
 
De tips zijn ingedeeld in vier categorieën: 
1. Bewegingsruimte en inrichting
2. Vroege taalondersteuning
3. Ondersteunen van exploratie en spel
4. Contact maken tussen kinderen


Met deze tips hebben pedagogisch medewerkers alle handvatten in huis om de educatieve opvangkwaliteit in hun groep te verbeteren.


> Download de babyhandreiking, print hem uit en leg hem op de groep.
decoratie pijl voor titel Kwaliteit van de babyopvang onder de loep
Hoe staat het er eigenlijk voor met de kwaliteit van de babyopvang? En welke kenmerken dragen eigenlijk bij aan een hoge kwaliteit babyopvang?

Dat leest u in het door Early Years gepubliceerde blog, geschreven door Pauline Slot. De blog 'Baby's in de kinderopvang: wat draagt bij aan hogere kwaliteit' leest u hier.

Ook het BBMP publiceerde in december 2020 het artikel 
'Kwaliteit van de babyopvang onder de loep.' 
3823

3817

3818

Op de website www.monitorlkk.nl worden de ontwikkelingen in de kwaliteit van de kinderopvang in Nederland bijgehouden. Ook vindt u hier nieuws en artikelen over de bevindingen van de LKK.

Het consortium LKK bestaat uit Universiteit Utrecht en Sardes.
logo universiteit utrecht
logo universiteit utrecht
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Is deze nieuwsbrief aan u doorgestuurd en wilt u deze vaker ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.
##PIXEL##